المنشاوية
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة منتدى أحباب منشاة سلطا ن يرحب بك فمعك على الخط أبيك وأمك وأخيك وأختك وأبنك وابنتك الجميع يرحبون بك مرحبا زائرنا الفاضل اهلا بك لو علم المنتدى بمن يزوره لفرح واستبشر بقدومه ...

ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  829894
ادارة المنتدي ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  103798


المنشاوية
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة منتدى أحباب منشاة سلطا ن يرحب بك فمعك على الخط أبيك وأمك وأخيك وأختك وأبنك وابنتك الجميع يرحبون بك مرحبا زائرنا الفاضل اهلا بك لو علم المنتدى بمن يزوره لفرح واستبشر بقدومه ...

ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  829894
ادارة المنتدي ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  103798


المنشاوية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

المنشاوية

اهلا يازائر
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ *
منشاة سلطان- اهل الكرم - اهل المحبه - اهل الشهامه- أسأل الله العظيم أن يجعل هذا المنتدى سببا لكل خير لقريتنا -وأن يكون سببا للتقارب والتواصل بين أهلها- اللهم بارك في قريتنا
اللهم احمى مصر وشعب مصر اللهم استودعتك مصر وأهل مصر يارب اختار لهم الخير اللهم ألف بين قلوبهم ووحد صفوفهم اللهم احفظهم بعينك التى لا تنام اللهم أبر لهم أمر رشد يعز فيه اهل طاعتك ويذل فيه اهل معصيتك اللهم احفظهم بحفظك واستر عليهم بسترك اللهم آمن روعاتهم وأصلح حالهم عاجلا غير آجل يارب
منتدى المنشاوية أحباب منشأة سلطان يتقدم بخالص التهاني القلبيه لجميع اهالى القرية بمناسبة حلول عيد الاضحي المبارك اعاده الله علينا وعليكم بالخير واليمن والبركات ومزيد من التقدم
عدد الزوار
clavier arabe
المواضيع الأخيرة
» حدث في مثل هذا اليوم 17 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeاليوم في 1:37 am من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 16 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeأمس في 1:15 am من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 15 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالأربعاء 15 مايو 2024, 12:00 am من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 14 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالثلاثاء 14 مايو 2024, 1:57 am من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 13 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالأحد 12 مايو 2024, 10:09 pm من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 12 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالأحد 12 مايو 2024, 3:00 am من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 11 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 10 مايو 2024, 11:42 pm من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 10 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالخميس 09 مايو 2024, 10:01 pm من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم9 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالخميس 09 مايو 2024, 10:01 pm من طرف احمدشعبان رجب

» حدث في مثل هذا اليوم 8 مايو
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالأربعاء 08 مايو 2024, 1:34 am من طرف احمدشعبان رجب

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
احمدشعبان رجب - 7827
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
admin - 3004
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
سعاد توفيق - 1034
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
نجوى - 500
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
matrex` - 474
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
وفاء - 336
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
على صقر - 305
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
اسلام - 252
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
ام محمود - 252
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
احمدحمزة - 251
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_rcapملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_voting_barملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_vote_lcap 
مواقيت الصلاه
ساعة

 

 ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:45 am

الحمام المحشى

المقادير:
حمام بعدد افراد الاسرة او حسب الرغبة .كوب أرز _ أو حسب عدد الحمام -ملعقة صغيرة فلفل أسود -ملعقة صغيرة ملح _ بهارات _ ملعقة كبيرة كمون -الكبد والقوانص بتاعة الحمام (بعد تقطيعهم لقطع صغيرة)- بصلة كبيرة أو بصلتين متوسطتي الحجم-ورق لورا _ 2 فص حبهان _ 2 فص مستكة _ 2 ملعقة كبيرة سمنة
الطريقة:
قومي بخلط البصل مع الملح والبهار والكمون والفلفل الأسود - قومي بإضافة الكبد والقوانص المقطعين إلى الخليط -اغسلي الأرز - ضعي الخليط كله على الأرز مع السمنة و اخلطية كويس - أبدأي بحشو الحمام واحدة واحدة من الأسفل ومن عند الرقبة فوق (بشرط انك ما تمليش الحمامة بالحشو لأن الأرز يينفش وبيذيد فى الماء اثناء السلق - اقفلى الحمام المحشي بوضع الرجلين فى الفتحة اللى تحت او خيطية بابرة و فتلة)- ضعي الحمام في ماءمغلى وبصلة صغيرة وأوراق اللورا و ملح و كمون. مع ملاحظة ان تكون الحلة كبيرة عشان لو الحلة صغيرة على الحمام ممكن رجلين الحمام يقطع الحمام اللى جنبه على النار-بعد ما يستوى نص سوا بنشيلة من الشوربة و نشوحة فى حلة تانية فيها ملعقة سمنة و الحبهان و المستكة ثم نصب عليهم الشوربه لحد ما الحمام يستوى -بعد السوى تشيلية بالراحة فى طبق لحد ما يبرد-ثم تحمرية فى مقلاية بها زيت و سمن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:45 am

الارانب البانية
المقادير:
ارنب مقطع و مدعوك جيدا بالدقيق ثم يغسل جيدا بالماء _ بصله متوسطة _ملح و فلفل ناعم_2 فص مستكة و 2 فص حبهان _2 بيضة _بقسماط ناعم _زيت للقلى
الطريقة:
*ضعى ماء فى حلة مضاف له ملح و بعد ان يغلى الماء ضعى الارنب فى الحلة حتى تغلى الماء غلوة .نشيل الا رنب من الماء ونكب هذا الماء فى الحوض لانه بيكون زفر .نضع حلة على النار بها ملعقة سمن و2 فص مستكة و 2 فص حبهان لمدة ثانية و ريحتهم حتطلع اضع الارنب يادوب تشويحة ثم اصب علية ماء مغلى نظيف وبه بصلة مقطعه نصين و ملح و نتركة حتى يستوى و ذ لك بوضع بوز السكينة او شوكة اذا كان لحمه جامد يبقى لسه سيبيه لحد لما تلا قى لحمة طرى يعنى استوىطلعى الارنب من الشوربة وحطية فى طبق لحد ما يبرد خالص اضربى البيضتين كويس بالشوكة مع اضافة زرة ملح و فلفل اسود ناعم ضعى قطع اللا رنب فى البيض قطعة قطعة ثم على طول فى البقسماط *بعد ما تخلصى الكمية سخنى لزيت على النار ثم ضعى القطع الى ان يتحمر الوجه اقلبى بالشوكة على الوجه التانى يحمر برضه و بعدين تشيلية على ورق خاص بامتصاص الذائد من المادة الدهنية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:45 am

كفتة الفـراخ
المقادير:
فرخة مسلوقة تقطع قطع صغيرة _حبة بطاطس كبيرة مسلوقة _بصلة متوسطة _3 فصوص ثوم _حزمة بقدونس _2بيضة _ملح – فلفل اسود ناعم _بقسماط _زيت للقلى .
الطريقة
تسلق الفرخة و تخلى تماما من العظم - تقطع قطع صغيرة تخلط جميع المقادير معاً جيداً فى الكبة- نبل ا يدينا بالماء حتى لا تلتصق بها العجينة اثناء العمل و نأخذ من خليط الفر خة المضروبة فى الكبة و نشكلها اصابع او اقراص مثل البورجر - نضع الأقراص فى البقسماط مباشرة بدون بيض لأن الكفتة بها بيض ثم نقليها فى الزيت و لما تحمر نشيلها على ورق ماص للمادة الدهنية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:46 am

صينية دجاج بالخضار فى الفرن
المقادير:
فرخة مغسولة بالدقيق والملح ثم بالماء كويس _ عدد 3 حبات بطاطس _3 حبات بصل _ 3 حبات فلفل رومى _ملح _فلفل اسود ناعم _كمون _بهارات فراخ _كزبرة ناشفة _زيت
الطريقة:
قطعى البطاطس و البصل و الفلفل الرومى حلقات متوسطة ..اخلطى الملح و الفلفل و البهارات و الكمون و الكزبرة ..مع بعض ثم حطيهم على الفرخة و افضلى قلبيهم مع بعض كويس .. هاتى الصينية و ادهنيها كويس زيت ثم حطى شوية خضار ثم رصصى اجزاء الفراخ ثم ضعى باقى الخضار وو ضبى الخليط كدة بأيدك ثم ضعى حوالى 2 ملعقة زيت غطى الصينية بورق فويل و دخليها الفرن حوالى 1 ساعه او ازيد نص ساعة لحد ما تبصى عليها و تنغزى الفراخ بالسكينة تلا قيها استوت شيلى الفويل وسيبيها 5 دقايق يادوب تاخد لون من فوق و حيكون فيها شويه صوص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:46 am

الدجاج البروست
المقادير:
دجاجة +بصل- ملح و قلقل و بهارات- ليمون- خل+دقيق+زيت للقلي
الطريقة:
نقطع الدجاجة 8 قطع و نعمل شقوق بالسكينة في كل قطعة نضرب البصل في الخلاط و نضيف له التوابل و الليمون و الخل ثم نتبل الدجاج و نحاول نضع التتبيلة في الشقوق اللي عملناها. نترك الدجاج المتبل في الثلاجة يوم كامل (كل ما تركت أطول كل ما شربت من التتبيلة اكتر و أنا مرة تبلتها و تركتها في الديب فريزر اسبوع و بعدين عملتها و كانت روعة!!) نضع الزيت الغزير على النار حتى يسخن و بعدين نغمس كل قطعة دجاج في الدقيق (بدون بيض) ثم نقلي القطع على نار متوسطة (لأنها لو حامية الدجاج يستوي من الخارج و ميستويش حلو من جوة و لو هادية حتاخد وقت كتير قوي انتي اتحكمي في النار احسن) تخرج ذهبية اللون و نضعها على مناديل ورقية لتمتص الزيت ثم تقدم مع السلطات و الخبز او المكرونة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:47 am

الشيش طاووق
التتبيلة عبارة عن:
عصير ليمونة كبيرة _5 فصوص ثوم مقشرين و مهروسين _ نصف ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة ملح و فلفل _ 2ملعقة كبيرة صلصة طماطم _ 2 ملعقة كبيرة زيت +صدور دجاج مخلية ( فيلية ) حسب عددكم . تقطعيهم مكعبات متساوية مقاس واحد
الطريقة:
تخلطى التتبيلة كلها و تحطيها على الدجاج و تسبيها فى التتبيلة مش اقل من 2 ساعات و ياريت لو تسيبيها طول الليل بعد كدة تدخلى قطع الدجاج فى العيدان و بين كل قطعتين قطعة بصل و قطعة فلفل رومى و قطعة طماطم و يا اما تشويهم على الشواية او تضعى فى مقلاية تيفال نقطتين ثلاثة زيت و تسويهم على الهادى قوى لحد ما يحمروا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:48 am

الفراخ البانية
المقادير:
صدور فراخ مخلية __ ملح و فلفل _2بيضة مضروبة بالشوكة مع 1/2 كوب حليب _ بقسماط ناعم _ دقيق .
الطريقة:
تبلى الصدور باملح و الفلفل ثم ضعيها الاول فى الدقيق ثم تشيليها و تحطيها فى خليط البيض ثم فى البقسماط و تحطيهم جنب بعض فى طبق لحد ما تخلصى المقدار كلة و تسيبيه شوية بتاع 10 دقائق المهم فى مقلاية تضعى مقدار متساوى من السمن و الذيت لحد مايسخن ثم احمر الصدور عادى على الوشين بس تكون النار متوسطة .. لانها لو النار عالية حيتحرق الغلاف بسرعة و لو النار واطية ح تتشال الطبقة الخارجية و تسيب الصدور. فعلشان كدة خليها متوسطة و بعد ما يبقى لونها دهبى حلو تشيليها على الورق الماص المخصوص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:48 am

فراخ بانية ( مطعم لارين )
نص كيلو صدور _2 كوب حليب _ملعقة بهارات _ملح _فلفل _2 ملعقة خل _ملعقة زيت زيتون _فصين ثوم
الطريقة :
يقلب المقدار جيدا ثم توضع فيها الفراخ وتترك ( كلما زادت مدة النقع تعطيها طراوة و طعم مميز .نجهز الغطاء الخارجى:كوب دقيق + كوب بقسماط ناعم + رشة ملح +رشة فلفل +ملعقة بهارات .ناخد شريحة من الفراخ و نضعها فى خليط الدقيق على طول ( بدون بيض ) و نحمرها فى زيت غزير الى ان تصبح زهبية اللون ,.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:48 am

الفاهيتا
المقادير:
4 فلفلات رومى كبيرة _ 4 طماطماية كبيرة _ 2 معلقة كبيرة ذبادى _ 5 فصوص ثوم _ 1معلقة صغيرة كارى _ 1 بصلة كبيرة _ 2 معلقة خل _ ملح وفلفل +صدور فراخ مقطعة مكعبات مش صغيرة
الطريقة
تعمل بنفس طريقة الشاورما ماعدا( الفلفل و الطماطم )فى مقلاية تيفال كبيرة نضع قليل من الذيت ثم نرصص الفراخ الا ول داير مايدور المقلاية فى الطرف خالص ثم وراها على طول ترصصى الفلفل المقطع داير مايدور ثم نرصص الطماطم ورا الفلفل داير ما يدور فخلى بالك حيفضل فية مكان فاضى فى منتصف المقلاية نترك كلة لحد ما كلة يسخن و ينزل مايتة وطبعا كل واحد حيستوى و يشرب من ماء التانى اللى جانبه فحيبقى الطعم رائع المهم لما يشربوا الماء اللى حينزل خالص فى المنتصف فى الحتة اللى فاضية نطش الخل حيطلع دخان ثم نقلبهم بسرعة مرتين مع بعض و نطفى و نعمل السندوتشات
ملحوظة : مهمة قوى طريقة ترتيب المقلاية يعنى مش بنحط كلة على بعضة لآلآلآ ودة سر برضة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:49 am

طاجن الحمام بالفريك
المقادير:
حمام مسلوق +الشوربة المتخلفة من سلق الحمام +سمن +كوب فريك
الطريقة :
طبعا حتكونى غسلة الفريك كويس .. تجيبى حلة صغيرة و تحطى فيها السمن و تحمرية شوية لحد ما تحسى ان كله اتبل بالسمنة
تروحى طشة علية شوربة الحمام و تسيبيةيغلى يعنى حوالى 10 دقائق ملحوظة ( لكل كوب فريك 2 كوب شوربة الحمام) و طبعا تظبطى الطعم هاتى طاجن فخار و ادهنية بالسمن وبعدين حطى نص مقدار الفريك فى الطاجن وروحى مرصصة الحمام بالراحة جنب بعض على الفريك حطى باقى مقدار الفريك فوق الحمام و افرشية علية كويس غطى الطاجن بورقة فويل و دخلية الفرن بس الفرن يكون متوسط خالص لحد ما يستوى و ذلك بانك تخدى شوية على طرف المعلقة تدوقية الاول سيحى على النار معلقتين سمن و خليهم يتقدحوا وبعدين صبيها على وش الطاجن دخلية تانى الفرن لحد ما بحمر وش الطاجن و حيبقى شكلة شهى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:49 am

الحمام بالفريك ( طريقة أخرى)
مقادير:
لكل زوج حمام أستعمل كوب فريك منقوع نص ساعه+ ملعقه كبيره بصل مبشورومتبل بالملح والفلفل والبهارات + بقدونس مفري ونعناع
الطريقه : أضع في حله ملعقة زيت ذره وأشوح فيها الفريك والبصل وبعد كده أحط نص كوب ميه وأسيبها تستوي نص سوا وأضيف البقدونس والنعناع
أتبل الحمام ببصله مبشوره وملح وفلفل ..
أحشي الحمام بالفريك وبين الجلد والرقبه ولا أترك فراغ لأن الفريك مش هيزيد
ألف بالفويل كل واحده لوحدهاوأقفل عليها كويس
أرص الحمام ملاصق لبعضه في صينيه فيها شوية ميه وأدخلها الفرن حرارته فوق المتوسط لمدة ساعه
النتيجه رائعه .. حمام متحمر ومستوي وفي نفس الوقت سهل وخفيف ومناسب في العزايم
شرط نجاح الحمام حاجتين الاولى لازم تحطية اثناء السوى فى حلة كبيرة علشان لما الشوربة بتغلى الحمام بيتحرك فرجلية بتدخل فىالحمام اللى جنبة و بيقطعة فبيتشرم و يخرج الارز . تانى حاجة ما تمليهوش بالخلطة لانة بينفش و بيقطع الجلد لانة رقيق قوى يعنى بعد ما تحشى الحمامة بالارز امشى بايدك عليها خرجى الذيادة من فوق من عند الرقبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:49 am

الحمام الكولبست
المقادير:
الحمام العدد اللى انتى عايزاه _ ملح _ فلفل _ كمون _ سمن _ 2 بصلة كبيرة ._ليمونة كبيرة
الطريقة:
بعد غسل الحمام كويس نفتحة من ظهره بالطول بالسكينة نحضر مقلاية او صينية و نضعها على النار و نضع السمن نقطع البصل شرايح تخينة و نحمرها فى الزيت لحد لونها ما يبقى قريب للبنى نضع الحمام جنب بعض مع التوابل و نوطى النار حينزل شوية ماء نسيبه لما يشربها و يحمر فى السمن مع البصل و يبقى لونه بنى اضع قليل قليل من الماء لحد مايستوى خدى بالك ان الحمام حيستوى على طول مش حياخد وقت ولما تلاحظى انه خلاص على وشك بنعصر الليمون مع اخر رشة ماء و ننطفى النار بعد ما يستوى و نطلع الحمام بصوص خفيف مع البصل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:50 am

البط
المقادير
عدد 3بصلات كبار+عدد 3 معالق كبيرة ارز+معلقة ملح صغيرة+ملعقة كبيرة كمون+نصف ملعقة صغيرة فلفل+2 ملعقة كبيرة سمن للحشو +سمن و زيت للتحمير للتشويح _ فصين مستكة _فصين حبهان .
الطريقة:
نضع حلة على النار فيها ماء و بصلة مقطوعة نصين و ملح و كمون لحد ما يغلي لعمل الحشوة:نخلط البصل بعد تقطيعه بالسكينة تقطيع كبير والارز والملح و الفلفل والكمون و السمن و الكبدة والقنصة المتقطعة صغير و ندعكهم كويس بايدنا نحشى البطة من الفتحة اللى تحت بالعرض بالخلطة بس ما املهاش قوى عشان الارز مايطلعش اخيط الفتحة بعد الحشو بخيط و فتلة نضع البطة في الحلة بعد ما غلي الماء لمدة ساعة او ساعة ونصف و بتعرفى السوى لما تنغزيها بالسكينة ما تطلعش دم و تلاقى لحمها طرى
حنشوحها زى ما عملنا قبل كدة فى الحمام و نطلعها من الشوربة و يا اما نحطها فى صينية و ندهن وش البطة بالسمن و ندخلها الفرن او نحمرها فى المقلاية بخليط من الزيت و السمن لحد ما تحمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:50 am

كوردن بلو
المقادير
نص كيلو صدور فراخ مخلية ( او حسب العدد المطلوب)+1.5ك دقيق _ 2 م ك نشا (كورن فلاور )+كوب و نص بقسماط _2 بيضة مضروبة بالشوكة +ملح _ فلفل _شرائح جبنة شيدر او جبنة موزاريلا +زيت للتحمير _ زيتون اسود او اخضر
الطريقة
تفتح صدور الدجاج بالطول بالسكينة بس ما تفصليهاش عن بعض يعنى تبقى ممسوكة من جنب واحد ،تفرد و توضع بين قطعتين من ورق البلاستك و تدق بالمدق بتاع البوفتيك حتى تصبح رفيعة. تتبل بالملح و الفلفل. تفرد كل شريحة دجاج على طبق مسطح. نضع شريحة جبن على نصف شريحة الدجاج ثم زيتون اسود ثم شريحة جبن أخرى. يقفل نصف شريحة الدجاج الآخر فوقهم يعنى كانك حشينى سندويتش و يضغط عليه عشان نتاكد انه اتقفل كويس. تكررنفس العملية مع باقي شرائح الدجاج. يوضع البيض المخفوق فى طبق. و نخلط الدقيق و النشا فى طبق لوحدهم و يوضع البقسماط فى طبق أخر. تمزج كل شريحة دجاج بالدقيق مع الضغط باليد لتلصق جيدا. ثم نضعه فى البيض المخفوق ثم فى البقسماط مع الضغط جيدا باليد. رصى بقى الدجاج بعد ما خلص و حطية حوالى نص ساعة فى الثلاجة .يسخن الزيت فى مقلاية كبيرة ثم يحمر الدجاج (الكوردون بلو) على الجانبين حتى يصبح ذهبى اللون. ليكى حرية الاختيار فى الحشو يعنى ممكن شريحة سلامى مع الجبنة و الزيتون وممكن بصل و فلفل رومى مع الجبنة و ممكن شرائح سوسبس.
سر فى عمل الكوردن بلو ..
علشان تخلية واسع من جوة ويطلع مفرغ من جوة زى بتاع برة السر هو: الخلطة اللى بتحطيها جواة (الزبد والجبنة والبقدونس والتوم) اولا تخلطيها مع بعض لحد ما تبقى عجينة متماسكة ..وبعدين تشكليها صوابع بالتخن اللى انتى عاوزاة وتحطيعا على شريحة الدجاج وتبرمى بكدة الشرائح ها تديكى نفس شكل صوابع الحشو.....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:51 am

اسكالوب كوردون بلو
المقادير:
شرائح بفتيك بتلو ( العدد حسب الرغبة )،للحشو :علبة عش الغراب ( مشروم ) +قطع لحم مدخن +بصلة مبشورة _شريحة جبن موزاريلا او جودة او شيدر _ملح _ فلفل _ بهارات ، للتغطية :بيضة مضروبة _ دقيق _ بقسماط ناعم_ زيت للقلى
الطريقة :
نتبل البفتيك بالملح و الفلفل و البهارات و عصير البصلة .نفرد البفتيك و ندقة كويس بالمدق المخصوص بتاع اللحمة (عشان ما يكلكعش ويفضل مفرود ) ثم نضع على كل شريحة بفتيك شريحة لحم مدخن و عليها شريحة الجبنة و عليها شرائح المشروم ثم نضع عليهم شريحة تانية فوقهم من البفتيك ( يعنى كاننا بنغطيها ) ندق بقى على طروف البفتيك بالمدق علشان البفتيكة اللى فوق و البفتيكة اللى تحت يلزقوا فى بعض نضع قطعة البفتيك فى الدقيق من الناحيتين و بعدين تحطيها فى البيض و بعدين فى البقسماط نحمر البفتيك فى زيت غزير على نار هادية علشان يستوى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:51 am

روستو الدجاج المخلى المحشو
المقادير
دجاجة كبيرة، حوالى 2 كيلوجرام أو أكثر +الحشوة +ربع كيلو لحمة مفرومة +بصلة كبيرة مبشورة +5 فصوص ثوم مفرومين
ملعقة كبيرة بقدونس مقطع صغير قوى +ملعقة صغيرة ملح _فلفل اسود+نصف ملعقة صغيرة من جنزبيل _ وجوزة الطيب_ وبهارات مطحونين+رشة قرفة +ملعقة سمن كبيرة +2-3 ملاعق كبيرة سمن، لدهان وش الفرخة من برة +قطعة ورق مفضض فويل تكفى لتلف بها الدجاجة
الطريقة:
تقطع الفرخة من الضهر بالطول و نخليها من العضم مع الإبقاء عليها قطعة واحدة كاملة ومفرودة. ( ممكن الفرارجى يعملهالك و انتى واقفة)تعجن مقادير الحشوة كلها مع بعض و تحطيهم فى وسط الدجاجة المفرودة و بعدين تلفى الدجاجة على الحشو كويس و تخيطى الفرخة ادهنى الدجاجة بالسمن وملح وفلفل و بهارات،وتلفيها كويس بالورق الفويل. وتوضع فى طبق بايركس او صينية
دخليها فى فرن حار لمدة ساعة. اطفى الفرن وشغلى الشواية على الدرجة الهادئة، وافتحى الورق من على وجه الدجاجة حتى تحمر (حوالى نصف ساعة) او لو مفيش شواية خليها فى الفرن و افتحى الورق من على وجة الدجاجة لحد ما تحمر برضة
طريقةالتقديم: بعد ما تبرد تقطع حلقات بسمك حوالى 2 سم، زى حلقات السويسرول بس بسكينة تكون حامية عندما تبرد تماما
ملحوظة: ممكن تحشيها بدل الحشوة السابقة بتشكيلة من الخضروات .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:51 am

صينية الفراخ بالزبادى
المقادير:
فرخة نظيفة و مغسولة و مفتوحة من الظهر بالسكينة بالطول ملح ، فلفل ، بهارات ، عصير ليمونة ، 3 فص ثوم مهروس ، معلقة خل ابيض ، 2 زبادى صغير جهينة او اى نوع عندك ( ولوعندك بودرة ثوم ، و بودرة بصل يبقى تمام تحطى ربع معلقة من كل نوع ) معلقة زيت كبيرة
الطريقة :
اضربى الزبادى خفيف بالشوكة و حطى عليه كل المقادير ،ضعى كل الخليط على الفرخة و ادعكيها بيهم كويس ،ياريت لو تسبيها من بليل عادى فى الثلاجة او ممكن تسيبيها ساعتين بس وممكن تعمليها على طول،ممكن تشويها على الشواية و ممكن تحطيها فى صينية فى الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:52 am

الدجاج النجرسكو
المقادير:
دجاجة روستو +كيس مكرونة مسلوقة (نص كيلو)+3 معالق كبيرة جبنة رومى مبشورة +بشاميل (حوالى كوب )+معلقة زبدة للوجة
الطريقة :
قطعى الدجاجة الى اربع ارباع و شيلى منها العضم ،اسلقى كيس المكرونة فى ماء وملح عادى و اشطفيها و صفيها من الماء ، اخلطى المكرونة مع البشاميل كويس ،نضع قطع الدجاج فى صينية الفرن او صينية بايركس جنب بعض ،نضع عليها المكرونة اللى بالبشاميل ( يعنى غطى بيها الفراخ ) ،رشى الوش بالجبنة الرومى المبشورة و بعدين وزعى معلقة الزبدة ،دخليها الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:52 am

الدجاج الروستو
المقادير:
دجاجة +معلقتين زيت - معلقتين زبدة +ملح - فلفل - بصلة
الطريقة :
حتغسلى الفرخة عادى بالملح و الدقيق و تغسليها كويس تتبليها بالملح و الفلفل و عصير بصل ضعى الزيت و الزبدة على النار و شوحى فيهم الفرخة دخليها الفرن لحد ما تستوى 3/4 سوى وكدة حتكون جاهزة اننا نعمل بيها النيجرسكو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:52 am

الفراخ المحشية
المقادير:
فرخة حوالى كيلو ونص+او فية فراخ مخصوصة للحشو+كوب ارز مصرى او ارز طويل الحبة+ملح – فلفل اسود – بهارات دجاج – كمون – اقل من ربع معلقة زنجبيل بودرة – معلقة خل – معلقة عصير ليمون – معلقة زيت زيتون - فص ثوم +صلة كبيرة - من ربع لنص كيلو لحمة مفرومة - خلة خشب او ابرة و فتلة +ورقة فويل
الطريقة
نغسل الدجاجة و نضفها بالطريقة العادية و نعمل بالسكينة فيها عدة شقوق عند الصدر- نخلط كل المقادير اللى باللون الاحمر مع بعض - ونتبل بيهم الفرخة كويس جدا بالدعك الجيد - نتركها فى التلاجة حوالى ساعتين عشان تمسك فيها التتبيلة ولحمها يشربها و تبقى طعمها احلى - نجهز الحشو : نغسل الارز و وننقعة لمدة نصف ساعه تقريباً - وفي هذا الأثناء نضع ماء يغلي بالملح.وإذا غلى الماء ضعي الأرز وسيبية يطبخ لحد ما يبقى نص سوى بس أهم حاجة مايكونش مستوى تماماً - ثم تقومي بتصفيته بالمصفاة وتتركيه جانباً-نحمي قليل من زيت في المقلاية ثم نضع البصلة المبشورة لحد ما تزبل وحتى يصبح لونها ذهبي تضيفي اللحم المفروم وبعد تغير لون اللحم تضعي البهارات والملح وتتركيه حتى يستوى و يتعصج اللحم وتضيفي ورقة واحدة غار و تقلبيى كلة .الآن جهز اللحم - ضعي عليه الأرز وحركيهم مع بعض وبكدة تكون الحشوة جاهزة والآن تحشي الفرخةو تحاولي تمليها تماماً - ثم تغلقيها أو تخيطيها حسب ماانتى عاوزة وتضعيها في الصينية ثم تدخليها في الفرن و تغطى وش الصينية بورقة فويل على درجة 180 يعنى متوسط الحرارة لمدة من ساعة و نص لساعتان - وممكن تحطى تشكيلة من الخضروات فى قاع الصينية تحت و حوالين الفرخى (بطاطس – بسلة – جزر) - وممكن تحطى الفرخة فى كيس حرارى و تخرمية بالشوكة كام خرم و ترششية الاول رشة دقيق و بعدين تقفلية بالرباط المخصوص بتاعة و تحطية فى صينية فى الفرن
ملحوظة: خلى بالك اثناء سلق الارز نص سلقة ان الارز المصرى بيستوى بسرعة اسرع من الامريكى او البسمتى - بعد ماتستوى الفرخة تشيلى الورقة الفويل من عليها و تدخليها تانى الفرن عشان وشها يحمر و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:53 am

طريقة عمل المرتديللا
المقادير:
1 كيلو صدور دجاج +حوالي نصف كوب زيتون أسود وأخضر قطع صغيره ( إختياري )+2 ملعقه كبيره توم مفروم+ملح وفلفل أ سود وبهارات
الطريقه
نفرم الدجاج مع التوم والملح والفلفل والبهارات ..مرتين بالمفرمه ،نعجن ونضيف الزيتون للعجن نشكل العجينه كأسطوانه ونلفها بورق الفويل نسلق الأسطوانه الملفوفه في ماء مغلي مضاف إليه ملح وفلفل و بصله مقطعه وفصين مستكه وحبهان وربع كوب خل نتركها علي نار متوسطه حوالي ساعه ننزع ورق الفويل عنها وننشفها من الماء بورق المطبخ نعيد لفها بالفويل ونتركها في التلاجه لحفظها عمل مرتديللا اللحم بنفس الطريقة نستبدل كيلو الدجاج بكيلو لحم أحمر مفروم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:53 am

الدجاج بصلصه الصويا
المقادير:
فرخة +بصله مبشوره +مقدار من الملح +مقدرا من الفلفل +والقليل من الخل
الطريقة:
أولا بعد تنظيف قطع الدجاج وتقطيعها يعني فصل الاوراك عن الصدور ثم نقوم بتتبيل قطع الدجاج بها ونضعهم في حلة الضغط الباخاري أو البرستوا ونقوم بإشعال النار عليها من دون أن نغطي الحله أو القدر الموقد على المنتصف يعني درجه حراره عاليه
المهم بعد أن تري بخار الماء يتصاعد قومي بإضافه صلصه الصويا على الدجاج على كل قطعه على حدا ثم أغلقي الحله وإتركيها على نار هادئه جدا لمده ربع ساعه ثم زيدي من درجه الحراره لمده ربع ساعه أخرى المهم الى أن تتبخر كميه المياه التي تنزل من الدجاجه كلها ولا يتبقى الى القليل من الماء ارفعيها وضعيها في صينيه وضعي ماءها عليها واتركيه افي الفرن في الشوايه الي ان تحمر واجهتها وانعمي بطعم رائع للدجاج
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:54 am

الفراخ بالمايونيز
المقادير:
فرخة مسلوقة+تقريبا نص كوب مايونيز او كوب حسب حجم الفرخة+بصلة متوسطة
الطريقة
بعد ما تسلقى الفرخة و تطلعيها من الحلة و تسبيها تبرد، اخليها من العضم ،ويا اما تقطعبها قطع صغيرة (يعنى تنسليها)،يا اما تقطعى مثلا الصدر على اتنين و الورك على اتنين ،ابشرى البصلة و حطيها على الفراخ واخلطيهم وبعدين حطى نص المايونيز معاهم و اخلطيهم وقدميها فى الطبق مع شرايح طماطم و شرايح ليمون وممكن شوية بقدونس مفرومين بالسكينة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:54 am

الديك الرومي
المقادير:
ديك رومي وزن من 4الي 6 كيلو+ربع كيلو لحمه مفرومه أو مقطعه بسكين إلي قطع صغيره+كوب من الصنوبر علي لوز (محمر)+بصله مبشوره+3 كوب رز+ملح - فلفل أسود - بهار – قرفه+ملعقه كبيره صلصه + ملعقه كبيره زبده
الطريقه
نتبل الديك الرومي بالملح والفلفل والبهار وعصير برتقاله ونتركه في التلاجه لتاني يوم نضع ملعقة سكر في كسروله علي النار إلي أن تسيح ويتغير لونها للون البني الفاتح .. نضيف عليها 3 كوب ماء أو شوربه + ملح وفلفل أسود وبهار وقرفه لنستعملها في تسوية الرز ، نقلي اللحمه المفرومه بالزبده ونتبلها بالملح والفلفل والبهار .. نضيف الصنوبر واللوز المقلي نحمر الرز بربع كوب زيت علي سمن .. ونضيف له اللحمه المفرومه مع المكسرات ..ونقلب نضع الشوربه .. ونتركه علي النار حتي يتشرب .. ونسويه نصف تسويه نسلق الديك الرومي في حله واسعه نصف تسويه أيضا ..مع إضافة المستكه والحبهان ثم نرفعه من الشوربه ونتركه يبرد قليلا ..نتبله ببصله مبشوره ومدعوكه بالملح والفلفل والبهار نحشي الديك الرومي بالرز ثم ندهنه بملعقة صلصه عليها ملعقة زبده ..نلفه بورق ألمنيوم ندخله فرن ساخن حوالي ساعتين حتي يتم تسويته بالكامل ويكتسب اللون الوردي الجميل يوضع في سرفيس ونضع تحته فرشه من الرز بالخلطه والمكسرات المحمره ممكن حشو الديك الرومي بدون سلقه ولفه بورق ألمنيوم .. ووضعه في الفرن .. في الحاله دي ممكن يستوي .. لكن لحمه بينشف شويه .. وخصوصا لو كان من النوع البلدي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحر
منشاوى
منشاوى



اعلام الدول اعلام الدول : السعودية
عدد المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 38

ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان    ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان  I_icon_minitimeالجمعة 13 أغسطس 2010, 9:54 am

صينية الفراخ بالكاتشب
المقادير:
فرخة حوالى كيلو ونص+3 بصلات متوسطة شرائح+4 معالق كبيرة كاتشب+نص ليمونة كبيرة +معلقة خل – ملح – فلفل – زيت – بهارات – فصين ثوم
الطريقة
نغسل الفرخة و نقطعها من ضهرها بالطول بالسكينة ندعك الفرخة بالملح والفلفل والبهارات والثوم والليمون والخل ونتركها ساعة فى التتبيلة بعد ساعة نشيلها من التتبيلة وندهنها بالكاتشب بالفرشاة كويس ندهن صينية بالزيت ونضع فيها الفرخة ونضع عليها معلقة زيت ونغطيها بورقة فويل وندخلها فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى وبعدين نشيل الورقة ونخليها تحمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف كامل عن الطيور للإفطار في رمضان وغير رمضان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
 مواضيع مماثلة
-
» احمد سعد - سبحت لله في العش الطيور
» كلمات اغنية كل الطيور بتهاجر وبترجع ارضها
» ظهور بؤرة إيجابية جديدة لأنفلونزا الطيور
»  اكتشاف بؤرة جديدة لمرض إنفلونزا الطيور بقرية منشأة سلطان
»  ظهور بؤرة إيجابية جديدة لمرض إنفلونزا الطيور، بقرية منشأة سلطان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المنشاوية :: للنساء فقط :: منزل ومطبخ سيدات منشاة سلطان-
انتقل الى: